Våra formgivare

Här presenterar vi stolt de formgivare vi samarbetar med just nu.

 

Gunila Axén  

Gunila Axén

Gunila Axén skapade 1966 ett mönster som skulle bli ett av Sveriges mest välkända och långlivade. MOLN var Gunila Axéns första sålda arbete som nyutexaminerad från Beckmans och har följts av en mångfacetterad karriär innefattande en professur vid Konstfack. Idag finns MOLN-mönstret på barn-produkter i sex färger i vårt KIDS-sortiment. Gunila Axén ligger även bakom Färg&Forms omåttligt populära ripsmattor som kommer i flera färger och utföranden.

 

Ernst Kirchsteiger  

Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteiger är en av våra mest kända kreatörer i Sverige. Som formgivare jobbar Ernst med ett rent och enkelt formspråk, och med ärliga och äkta material. "I det enkla bor det vackra. Vad menar jag med det? Jag tänker att vi behöver enkelheten för att balansera upp våra liv. Vi lever i en värld som snurrar allt snabbare, då kan det vara skönt med lite enkelhet. Som får oss att landa i att vi är alla kännande människor som behöver lugn och ro i våra hem".

 

Anders Bylin  

Anders Bylin

Anders Bylin är utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg inom ekonomi och marknadsföring, men sadlade om 1996 när han grundade Färg&Form. Anders Bylin står bakom vår berömda djurserie. Djuren och deras renodlade grafiska stil blev en stor framgång, även internationellt, och tog Färg&Form ut på exportmarknaden. Mönstren GRODA och LAMM är två populära mönster i KIDS-sortiment. Ett annat av djuren har idag ett eget sortiment kallat MOZ som bygger helt på den grafiska älgen.

 

Anna Berger  

Anna Berger

Anna Berger är formgivaren bakom våra fina Skummisar och Filurer. Fantasidjuren har sålts i flera år under varumärket Skummis men har sedan 2011 flyttat in hos Färg&Form. Anna Berger fortsätter att utveckla konceptet tillsammans med oss och nya barnvagnsband, speldosor etc. är att vänta. Anna Berger har även, med sin gedigna erfarenhet av formgivning av barnkläder och textila mönster, tillsammans med Gunila Axén tagit fram vår kollektion babykläder i mönstret MOLN.

 

 

Karin Mannerstål

Karin Mannerstål är designern bakom mönstren TINY, RUTA, MONSTER och PENGUIN PALS. Karin är utbildad vid Beckmans designhögskola och arbetar som grafisk formgivare, inredare och designer. Många av er känner kanske igen henne från inredningsprogrammet Äntligen Hemma. Att designa mönster är ett uppdrag som ligger Karin nära hjärtat.